Members

Impact Diaspora – un think-tank pentru România

Profesioniști români din diaspora europeană cu expertiză profesională internațională, care prin cunoștințele lor pun umărul la reclădirea României – asta înseamnă Impact Diaspora.

Impact Diaspora e o platforma internațională care adună profesioniști români din diaspora. Ne unește țara de origine și simțul responsabilității pentru evoluția ei.

Analizăm situații din sectoarele deficitare ale României, comparăm și arătăm soluții concrete bazate pe propria expertiză profesională. Suntem un think-tank – specializat pe diverse domenii, dar cu un focus unic: România.

Actualmente ne găsim în Elveția, Germania, Italia, Belgia și Olanda, iar rețeaua noastră va creste pe măsură ce noi profesioniști cu experiență demonstrată ni se vor mai alătura. Noi ne-am găsit, ne-am ascultat și ne-am sfătuit cum să acționăm cu impact.

Prin Impact Diaspora inițiem procese de know-how transfer/exchange vitale pentru dezvoltarea țării noastre de origine. Ne exprimăm părerile despre anumite sectoare din viața publică românească, în care, prin expertiza noastră internațională aducem valoare și know-how relevant.

Oameni de știință, economiști, juriști, scriitori, sociologi, analiști politici, IT-iști, medici sau oameni de cultură – de ce sa acționăm separat când împreună putem mări impactul angajamentului nostru pentru România

Suntem oamenii timpurilor actuale, uneori chiar cu un pas înaintea vremurilor, iar distanțele nu ne împiedică să împărtășim cunoștințe și să lucrăm împreună.

Platforma Impact Diaspora este împărțită pe secțiuni: Economie, Cultură, Știință, Politică (alte secțiuni urmează a fi deschise). Membrii platformei își aduc contribuția în diferite secțiuni sau în secțiunea lor de specialitate. Contribuțiile sunt focusate pe teme specifice și cu propuneri concrete de cum s-ar putea îmbunătăți domeniul respectiv deficitar în România. Platforma dezvoltă în direcția unui think-tank din care, cu siguranță, unele propuneri vor fi preluate, analizate și implementate.

Acest articol reprezintă un punct de vedere al autorului și este supus Actului de renunțare