Contributors

Cod etic

Nu pot deveni membri sau contributori ai Impact Diaspora persoane care promovează și susțin direct sau prin apartenența la o mișcare, violența, ideologii totalitare, discriminarea de gen, xenofobia, homofobia, anarhismul, rasismul, șovinismul, separatismul etnic sau teritorial și orice alte idei ori acțiuni extremiste.

Contribuțiile care conțin informații false sau plagiate, introduse din motive de superficialitate sau cu intenție, menite să inducă în eroare opinia publică, nu vor fi acceptate spre publicare.
În astfel de cazuri bordul editorial poate decide suspendarea colaborării autorului cu Impact Diaspora.

Persoanele care au avut calitatea de lucrători activi sau colaboratori ai Securității, sau au în prezent calitatea de lucrători activi/colaboratori/informatori ai unui serviciu de informații nu au dreptul de a deveni membri sau contributori și Impact Diaspora.

Aceleasi principii se aplică în cazul colaborării sau asocierii Impact Diaspora cu alte persoane, grupuri sau organizații.


F.A.Q.

De ce Impact-Diaspora?

Această platformă s-a născut ca un loc de întâlnire a profesioniștilor români di diaspora europeană cu expertiză internațională, care prin cunoștințele lor să contribuie la reclădirea României. Analizăm situații din sectoarele deficitare ale României, comparăm și arătăm soluții concrete bazate pe propria expertiză profesională. Suntem un think-tank international – specializat pe diverse domenii, dar cu un focus unic: România.

Care este misiunea Impact-Diaspora?

Prin Impact Diaspora inițiem procese de know-how transfer/exchange vitale pentru dezvoltarea țării nostre de origine. Ne exprimăm părerile despre anumite sectoare din viata publică românească, în care, prin expertiza noastră internațională aducem valoare și know-how relevant.

Care sunt valorile Impact-Diaspora?

Valorie Impact-Diaspora inspiră acțiunile noastre și delinează opiniile per care le exprimăm în articolele publicate pe această platformă.

 • Leadership: devi un leader când ajuți pe alții și ai curajul să dai exemplu prin comportamentul tău.
 • Integritate: ținem cont de toate dimensiunile indivizibile ale persoanei – fizică, emoțională, intelectuală, socială și spirituală.
 • Responsabilitate: când vreau o schimbare, sunt primul care intră în acțiune.
 • Colaborare: nimeni nu poate face totul singur, avem nevoie să ne unim talanții
 • Diversitate: incluziune socială și solidarietate
 • Pasiune: punem inima și inteligența în ceea ce facem
 • Calitate: ne bazăm pe profesiunea noastră și pe o formare continuă

Cum pot contribui?

Dacă ești un profesionist din diaspora, te regăsești în valorie noastre și ai dorința de a-ți aduce contribuția cu idei, analiză, proiecte pentru a declanșa o schimbare în România, poți deveni membru Impact-Diaspora sau Contributor.

Upload documente

  Sunt de acord cu Codul etic al Impact Diaspora.

  Disclaimer

  Platforma profesională Impact Diaspora a fost creată ca un spațiu de diseminare a ideilor unei comunități diverse, în spiritul libertății de expresie și al prezumției de bună credință, dar cu respectarea drepturilor omului și a legislației în vigoare. În acest sens, toți membrii și contributorii acestei comunități sunt responsabili individual pentru opiniile lor și pentru corectitudinea informațiilor publicate. Impact Diaspora nu își asumă responsabilitatea pentru texte, opinii și activități ale membrilor și contributorilor săi în afara celor publicate pe această platformă. 

  Toți membrii și contributorii Impact Diaspora declară că sunt de acord cu Codul etic al comunității și că îl respectă în textele lor. Orice text poate fi supus revizuirii, respingerii sau retragerii în prealabil sau în urma publicării pe platformă, dacă se constată că prin conținutul său acesta încalcă Codul etic. Impact Diaspora își încurajează cititorii să semnaleze orice abatere a conținutului platformei de la principiile enunțate.

  Aceleași norme se aplică și comentariilor postate de către cititori în subsolul textelor publicate.